Реклама

Доналд Трамп: Не очекуваат тешки денови

Американскиот претседател Доналд Трамп, предупредува дека оваа недела која следи, бројот на жртвите од коронавирусот постојано ке расте.

Zito baner

“Ке има многу смртни случаи, за жал. Делува дека во Њујорк ке биде многу тешко”, изјави Трамп по обраќањето до нацијата од Белата Куќа.

Agria

Тој во неколку наврати се осврна на потребата САД повтроно да се отворат за бизнис.

“Мора повторно да ја отвориме нашата земја. Не сакаме да го правиме ова со месеци, месеци, и месеци. САД не е подготвена за тоа”.

САД се на прво место по бројот на заболени од коронавирусот, заразени се повеќе од 300 илјади луѓе, дека повеќе од 8 илјади починаа. Најтешко погодена држава во САД е ЊуЈорк, има 114.774 заболени, и 3565 починати.