(ФОТО) Фероинвест/централинвест изгради биогасна електрана

Холдингот Фероинвест/Централинвест во сопственост на Кочо Анѓушев изгради биогасна електрана, како дел од својата групација на електрани од обновливи извори.Содржината продолжува под рекламата Сега во своја сопственост има мали хидроелектрани, фотоволтаични електрани и биогасна електрана.Содржината продолжува под рекламата Според Анѓушев, биогасната електрана е најстабилен производител на т.н. чиста и еколошка електрична енергија, бидејќи нејзиното производство … Продолжи со читање (ФОТО) Фероинвест/централинвест изгради биогасна електрана