(ВИДЕО) Коцевски: Не сакам загадувањето да го мериме со инструменти од „Али експрес“

Не сакам да поставуваме мерни инструменти набавени преку „Али експрес“, чии неточни резултати можат да ја вознемират јавноста. Ние како општина можеме да поставиме, но само сертифицирани мерни инструменти кои ќе покажуват точни резултати, како што е и препораката на Министерството за животна средина и просторно планирање, вели градоначалникот на Велес Аце Коцевски, откако Уставниот … Продолжи со читање (ВИДЕО) Коцевски: Не сакам загадувањето да го мериме со инструменти од „Али експрес“