(ФОТО ГАЛЕРИЈА) Проект Смарт езеро „Младост“: Асфалтиран патот до село Сопот и блиската винарија

Дел од патот од езерото „Мадост“ кон село Сопот и винаријата „Шато Сопот“ доби асфалт. Ова е првиот, од вкупно 18 подпроекти на Општина Велес, кои се дел од големиот проект ,,Паметно Езеро Младост – Прва иновативна туристичка дестинација во Македонија“, вреден над еден милион евра, финансиран од ЕУ, а го спроведува Светска Банка. Патот … Продолжи со читање (ФОТО ГАЛЕРИЈА) Проект Смарт езеро „Младост“: Асфалтиран патот до село Сопот и блиската винарија