Џафери се откажал од намерата утре да закаже седница за избор на спикер

Неизвесно е одржувањето на денешната седница на Собранието, на која треба да се избере претседател на Парламентот. Седницата вчера ја најави претседавачот на новиот парламентарен состав Талат Џафери. Од собраниските служби засега нема никакво официјално соопштение, а седницата не е најавена и на веб страницата на Собранието. Можна причина се семејни обврски на Џафери. Тој … Продолжи со читање Џафери се откажал од намерата утре да закаже седница за избор на спикер