Реклама

ИНТЕРАКТИВНА МАПА ЗА СЛЕДЕЊЕ НА КОРОНАВИРУСОТ ВО МАКЕДОНИЈА

Првата интерактивна мапа за следење на состојбта со коронавирусот во земјава. Изработена е од компанијата ГДИ, која се занимава со софтверски решенија.

Zito baner

Мапата ги прикажува местата на кои има заразени со коронавирус, како и нивниот пол и години. Податоците ќе се ажурираат дневно, од официјалните извори на министерството за здравство.

Agria

Мапата можете да ја погледнете и следите со пристапување кон линкот: МАПА