Реклама

КИНА ЌЕ ДОНИРА 200 РЕСПИРАТОРИ

Министерот за здравство Венко Филипче рече дека е можно Кина да и донира на Македонија 200 респираторни апарати за опремување на болниците, во кои ќе бидат згрижени заболените од коронавирусот.

Zito baner
Filipce UB

„Амбасадорот на Кина понуди помош од нивни експерти со разменување искуства со нашите епидемиолози. Може да добиеме уште 200 машини од Кина. Не станува збор само за машини, мораме да ги спремиме и луѓето, бидејќи не секој знае да ракува со нив, рече министерот Филипче во денешното гостување во емисијата „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“.

Agria

Тој вчера изјави дека во државата има 120 респираторни машини, од кои 90 се во Скопје.