недела, 4 декември, 2022
Реклама

ПРЕСТЕДАТЕЛОТ СВИКА ЛИДЕРСКА СРЕДБА ЗА ОДЛОЖУВАЊЕ НА ИЗБОРИТЕ

Претседателот на Северна Македонија Стево Пендаровски свика лидерска средба за можноста да се одложат изборите во април.

Тој ги повика лидерите на сите парламентарни политички партии во земјава, СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ, ДУИ, ДПА, Беса, Алтернатива и Алијанса за Албанците. Лидерската средба е закажана со една точка на дневниот ред – можност за одложување на парламентарните избори закажани на 12 април 2020, датум кој беше договорен од страна на лидерите на партиите.

Agria


Лидерската средба ќе се одржи утре на 17.03.2020, а на средбата ќе присуствуваат и претседателот на Собранието Талат Џафери и претседателот на Владата Оливер Спасовски