сабота, 23 октомври, 2021
Реклама

Фирма за преработка на овошје купи 100 респиратори со народни пари, а тие сеуште стојат во магацин

Стотици респиратори што Федерацијата БиХ ги купи среде пандемијата на коронавирусите сè уште се во магацин, бидејќи сè уште не се најде квалификувана компанија во БиХ што треба да ги провери, пушти во употреба и да ги сервисира.

Набавката на апарати за дишење се претвори во невидена афера бидејќи тие беа набавени со државни пари од компанијата Сребрена малина од Сребреница, која немаше никаква врска со лекови и медицинска опрема, а беше регистрирана за одгледување и преработка на овошје и зеленчук.

Agria

Кинеските респиратори требаше да бидат дистрибуирани во болниците за лекување на пациенти со дијагностициран тежок облик на коронавирус.

Можеби ќе ве интересира: