Реклама

ПЕНДАРОВСКИ ПРОГЛАСИ ВОНРЕДНА СОСТОЈБА

Претседателот Пендаровски прогласи вонредна состојба, откако од Собранието го доби предлогот на Владата за прогласување вонредна состојба на целата територија на државата.

Zito baner

Вонредната состојба е прогласена по предлог на Владата поради справување со ситуацијата со коронавирусот. Имајќи предвид дека Собранието кое е распуштено не може да се собере и да донесе одлука, собранискиот спикер Талат Џафери предлогот го проследи до претседателот на државата.

Agria
sTEVO 1

Пендаровски апелира до граѓаните да се придржуваат до препораките за заштита. Тој им се заблагодари на сите вклучени во заштитата против коронавирусот. 

Апелира до сите да бидат смирени, солидарни, за да може да ја пребродиме оваа тешка ситуација.