Венко Филипче: Не очекува критичен период, мобилизиран е целиот кадар во јавно здравствените установи

Венко Филипче, по денешната десетта седница на Советот на безбедност за состојбата со коронавирусот рече дека не очекува период во кој бројот на дијагностицирани случаи ќе биде линеарен и ќе има потреба од болнички капацитети. „Не очекува еден критичен период во којшто ќе има потреба од болнички капацитети. Тоа се случува насекаде во регионот. Ги … Продолжи со читање Венко Филипче: Не очекува критичен период, мобилизиран е целиот кадар во јавно здравствените установи