(ВИДЕО) Скопје и Охрид како Амстердам: Планот на Зоран Заев за легализација на марихуаната

Премиерот Зоран Заев е убеден дека декриминализацијата и легализацијата на канабисот/марихуаната може многу да им помогне на туризмот и угостителството. Неговиот план предвидува и вадење на парите од „под перници“, пренесува dw.com. Кога зборува за политиката и особено во контекст на актуелниот историски спор и блокадата од Бугарија, Зоран Заев се обидува да биде максимално … Продолжи со читање (ВИДЕО) Скопје и Охрид како Амстердам: Планот на Зоран Заев за легализација на марихуаната