(ВИДЕО) Брако го создаде првото возило во Европа за одржување на хигиена во урбани средини кое испушта вода, наместо издувни гасови

Брако го создаде првото возило во Европа за одржување на хигиена во урбани средини кое испушта вода, наместо издувни гасови Велешката компанија „Брако“ ја произведе првата во Европа еколошка машина за одржување на хигиена во урбани средини под брендот„Green Machines“ GM 500H2 која работи на хидроген. Тим од 15 инженери од Северна Македонија во соработка … Продолжи со читање (ВИДЕО) Брако го создаде првото возило во Европа за одржување на хигиена во урбани средини кое испушта вода, наместо издувни гасови