(ФОТО) На велешкото езеро „Младост“ ќе се гради регионално игралиште за деца со попреченост

Општина Велес преку Центарот за развој на Вардарскиот плански регион доби поддршка од Швајцарската агенција за развој и соработка и Министерството за локална самоуправа за реализација на проектот „Инклузивен туризам – рекреативни содржини и услуги за еднаков  пристап до туристичката атракција Езеро Младост“. Проектот  кој го подготви Општина Велес во соработка со Центарот за развој … Продолжи со читање (ФОТО) На велешкото езеро „Младост“ ќе се гради регионално игралиште за деца со попреченост