Реклама

Девет нови случаи на коронавирус во Македонија, бројката се искачи на 85

Filipce 20.03.2020

Регистрирани се девет нови случаи на коронавирус во земјата, објави пред малку министерот за здрацство Венко Филипче. Со ова бројката на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот, изнесува 85.

Zito baner

Според местото на постојано живеење, случаи на КОВИД-19 се регистрирани во шест градови, Скопје, Дебар, Штип, Кавадарци, Гостивар и Охрид.

Agria

Состојбата на хоспитализираните пациенти Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби е непроменета во однос на вчера. Единствената пациентка која е на респираторна машина е во критична фаза, тројца се со форма на потешка пневмонија но во моментов се стабилни, а останатите пациенти се со полесна клиничка слика. Сите пациенти кои се на домашно лекување се во постојан контакт со лекарите од клиниката, објави министерот Филипче.