Град во Кина во целосен карантин, пет милиони луѓе ќе останат дома

Кинеските власти од вчера воведоа нови ограничувања за борба против ковид-19 во областите околу Пекинг, при што речиси 4 милиони жители ќе бидат во целосен карантин една недела, порради појавата на нови случаи со коронавирус. Бројката на нови случаи со Ковид-19 во Кина речиси е преполовен од претходниот ден, но локалните власти спроведуваат строги мерки … Продолжи со читање Град во Кина во целосен карантин, пет милиони луѓе ќе останат дома