Реклама

„Мамо, изгради ми нов свет – да можам да славам роденден и да си играм со деца…“

dete so maska

Свет каде ќе можам да го видам целото лице на луѓето, а не само половина со маска.

Свет каде што ќе можам кога ќе посакам да одам кај баба и дедо, да јадам пита со јаболка и да ме прегрнат кога ме боли стомачето.

Kegi Mobi

Свет каде што ќе можам безгрижно да си играм на игралиште.

Свет каде што ќе можам да го прославам роденденот со другарчињата, да одам на танц и клавир.

Свет каде што луѓето ќе сакаат да се дружат, сретнат и нема да се плашат едни од други.

Свет во кој ќе може да си играм на улица со другарчињата до доцна, а ти да ни носиш сендвичи на сите.

Свет во кој ќе можам повторно да бидам нормално дете…

Извор: crnobelo.com

Можеби ќе ве интересира: