Реклама

Во велешкиот ковид центар состојбата е стабилна

kovid bolnica

Во последните 24 часа се испишани и 10 пациенти како оздравени со по еден негативен тест.

Бројот на хоспитализирани пациенти во велешката болница во моментов е 81. Од нив, 59 имаат потврдени позитивни тестови, двајца пациенти се сомнителен на вирусот, и 20 имаат негативни брисеви, но се задржани на болничко лекување.

Kegi Mobi

На кислородна поддршка се 26 пациенти. На инфективното оддееление има 39 пациенти, на интерното одделение има осум пациенти на физикалнато одделение седум, а во Модуларната болница се лекуваат 27 пациенти.

Можеби ќе ве интересира: