Реклама

Дневна состојба во велешката болница, 20 пациенти на кислородна поддршка

Veleska bolnica 997x485

Бројот на хоспитализирани пациенти во велешката болница во моментов е 73. Од нив, 57 имаат потврдени позитивни тестови, три пациенти се сомнителен на вирусот, и 13 имаат негативни брисеви, но се задржани на болничко лекување.

На кислородна поддршка се 20 пациенти. На инфективното оддееление има 37 пациенти, на интерното одделение има шест пациенти на физикалнато одделение пет, а во Модуларната болница се лекуваат 25 пациенти.

Kegi Mobi

Во последните 24 часа се испишан и еден пациент како оздравен со по еден негативен тест.

Можеби ќе ве интересира: