Регионален пункт за вакцинација во Велес се отвора на 25 мај

На 25 мај ќе се отвори регионалниот пункт за вакцинација во Велес. Ќе биде сместен во спортската сала на ОСУ “Коле Неделковски”, кај велешани познат како УЗУС. Пунктот треба да биде опремен до 20 мај, а следните два дена ќе се организира пробна вакцинација. “Ова е одлична вест за велешани, но и за жителите на … Продолжи со читање Регионален пункт за вакцинација во Велес се отвора на 25 мај