Реклама

Велешанецот Благој Ламњов во светска премиера на нова циркус-опера во Шведска

Во соработка на Циркус Циркур од Шведска и операта Малме на 29 мај 2021 година ќе се одржи светска премиера на новата опера на американскиот композитор Филип Глас, либрето од Давид Хенри Хванг и циркус режисер Тилде Бјорфорс.

На оваа премиера значаен дел ќе заземе и велешанецот Благој Ламњов, кој ќе биде дел од музичкиот настап на операта Малме.

Agria

Операта на Малме во живо ќе ја пренесува оваа спектакуларна циркус-опера, оживувајќи ја поезијата на Роберт Лакс преку интернационален тим на светски акробати и циркуски уметници, оперски пејачи и музичари.

Можеби ќе ве интересира: