Реклама

Во еден ден кумановскиот суд изрече казни од 10 илјади евра

Во текот на вчерашниот ден, кумановскиот суд изрече четири пресуди против четворица кумановчани. Сите четири лица не ги почитувале мерките согласно здраствените прописи за време на епидемија .Двајца од нив се казнети со по 184 500 денари, а другите двајца добиле казна од 123 илјади денари.

Еден е казна е за со сопственик на угостителски објект, кој бил фатен како послужувал гости. Другиот кумановец не ја почитувал мерката за изолација, а останатите двајца се казнето поради непочитување за време на полицискиот час.

Agria