Реклама

Пустинска прашина е причина за загадениот воздух во земјава

Висок скок на загадување на воздухот е забележан вчера во повеќе градови во земјава. Од Министерството за животна средина велат дека причина за загаденоста бил пустинскиот ветар кој донел прашина во земјава.

Од Инспекторатот за животна средина, засега нема никакви информации што била причината за високото загадување и што е преземено.

Agria

Инаку вчерашните извештаи за загадувањето на воздухот со ПМ 10 и ПМ 2,5 честичките покажаа дека воздухот е многу загаден. Во Велес бројките покажуваа 72, а максимално дозволената концентрација е 50.

Можеби ќе ве интересира: