сабота, 23 октомври, 2021
Реклама

(ФОТО+ВИДЕО) Окикукаи уечи рју Македонија Хомбу доџо Велес го одржа редовниот семинар во Охрид

Во периодот од 16 – 18 јули, во организација на Окикукаи уечи рју Македонија Хомбу доџо Велес, се одржа редовниот семинар, но овојпат во Охрид.

Инструктори на семинарот беа, сенсеи Милан Димитриески (7 дан) од Белград Санчин доџо, Окикукаи Србија, и Боре Видевски (4 дан) од Велес.

Текстот продолжува под рекламите

Agria

„Семинарот беше од едукативен карактер, но имаше и полагање за ученички (кју) рангови. Целта беше да се подигне нивото на квалитетот на вежбачите преку изучување на нови знаења од изворниот стил од Окинава, уечи рју. На семинарот беше гостин и сенсеи Ѓоко Томоски (4 дан) Шотокан рју од Охрид со своите ученици“, вели Боре Видевски.

Текстот продолжува под рекламата

Во продолжение, погледнете ги фотографиите и видеото на кое се гледа изведба на основната ката (форма) санчин од страна на изведувачот Дарко Димов (1 дан) и сенсеи Милан Димитриески кој го изведува тестирањето.

May be an image of 3 people, including Bore Videvski and people standing
May be an image of 6 people, including Bore Videvski and Stefan Daskalov, people standing and outdoors
May be an image of 1 person, standing and outdoors

Текстот е преземен од ipon.mk

Можеби ќе ве интересира: