Реклама

СВР-Велес за шест часа казни 65 возачи кои возеле со поголема брзина од пропишаната

Полицијата во периодот од 12.00 до 18.00 часот вчера, на подрачјето на СВР Велес спровела акциска контрола на возачи кои управуваат возило со брзина поголема од пропишаната.

На 21.07.2021 од 12.00 до 18.00 часот на подрачјето на СВР Велес била спроведена акциска контрола на возачи кои управуваат возило со брзина поголема од пропишаната. Притоа, биле регистрирани и санкционирани 65
прекршоци, од кои 27 во Велес, 19 во Кавадарци и 19 во Неготино.

Agria

„Овие возачи кои го прекршиле законот и го загрозиле животот и безбедноста на останатите учесници во сообраќајот ќе бидат соодветно санкционирани“, најави Додевски.

Moжеби ќе ве интересира: