сабота, 23 октомври, 2021
Реклама

На фестивалите во Црна Гора само со Ковид потврда

Sveti Stefan Crna gora

Институтот за јавно здравје на Црна Гора соопшти дека без Ковид потврди нема може да се присуствува на најавените фестивали во целата држава, пренесува РТЦГ.

Текстот продолжува под огласот

Институтот ги потсети организаторите дека пристапот на фестивалите е дозволен само со исполнување на еден од четирити услови од Националната Ковид потврда, а тоа се доказот дека лицето во целост или барем еднаш е вакцинирано, негативен тест против коронавирус кој не е постар од 72 часа, позитивен ПСР тест кој е постар од 14 или не е постар од 180 дена или негатив брз тест кој не е постар од 48 часа.

Текстот продолжува под рекламата

Agria

„Во исто време, за да спречиме ширење на дезинформации, Институтот за јавно здравје на Црна Гора, како и министерството за здравје, никогаш на никој од организаторите на ваквите манифестации не им понудиле услуги за тестирање со брзи тестови за антитела“ соопштија од Институтот, пренесува РТЦГ.

Текстот продолжува под рекламата

„Уште еднаш ги повикуваме организаторите на сите музички фестивали да ги почитуваат прописите и правилата под кои треба да работат“ велат од Институтот.

Можеби ќе веи нтересира: