Реклама

Филипче: Фабриките и конфекциите мора да ги почитуваат препораките и да ги заштитат работниците (ВИДЕО)

tekstilna fabrika

Комисијата за заразни болести даде препораки како големите стопански капацитети да го прилагодат своето работење за да се спречи ширењето на коронавирусот, одговори денеска министерот за здравство Венко Филипче на прашање поставено од Батали.нет.

Zito baner

Според министерот Филипче, фабриките имаат насоки како да се однесуваат доколку некој работник се зарази со вирусот.

Agria

Запрашан зошто специјализантите кои пред два-три месеци го положиле специјалистичкиот испит не можат да си земат дипломи, Филипче одговори дека треба да се обратат до Медицинскиот факултет, за да се заврши административната процедура.

Погледнете ги одговорите на министерот за здравство Венко Филипче на прашањата на Батали.нет: