Реклама

Се шири пожарот во Чернобил

Министерство за вонредни ситуации на Украина соопшти дека пожарот во нуклерарната централа Чернобил, денес се проширил на околу 35 хектари земјиште.

Zito baner

Врз огнот се фрлени 72 тони вода, а во гаснењето на пожарот учествуваат два хелихоптери Ми-8, и еден авион Ан-32П. Во соопштението се надедува дека нивото на радиација е во границите на нормалата.

Agria

Полицијата соопшти дека предизвикувачот на ова дело е уапсен. Станува збор за лице на 27 годишна возраст, кое палело сува трава и отпад