сабота, 3 декември, 2022
Реклама

Посебен режим за лицата со попреченост

Владата на денешната седница одлучи лицата со попреченост да можат со придружба, да се движат за време на полицискиот час. Тие ке имаат дозвола за движење од 19 до 20 часот во работните денови, а за време на викендите во периодот од 11 до 13 часот.

Како што се наведува во соопштението оваа мерка е по предлог на министерствата за труд и социјална политика и министерството за здраство.

Agria