Реклама

Почина велешанецот кој беше меѓу првите заразени со коронавирус

Почина велешанецот кој беше меѓу првите заразени со коронавирус, а е од кластерот на заразени од шумското стопанство. Тој беше примен во велешката болница, но поради комплилации, истиот ден беше префрлен на Инфективната клиника во Скопје.

Infektivno Veles

За него роднините тешко доаѓаа до информација за неговата здравствена состојба. Сепак, тие уште пред две недели рекоа дека според нивните информации, нивниот роднина бил на респиратор. Тој е вториот починат од коронавирус од Велес.

Agria