Реклама

Концерт на Трио Долче во салата „Бели Мугри“

Вечерва во салата „Бели Мугри“ со почеток од 19 часот ќе Концерт на класична музика „Музичко патување“ на TRIO DOLCЕ.

Триото го сочинуваат: Светлана Богданоска- Ристоски – флејта од Охрид, Андријана Дукоска – виолончело од Прилеп и Марија Шамоска- Буџаковски – пијано од Битола.

Содржината продолжива под рекламата

Agria

Тие успешно одржуваат концерти во многу градови низ земјава со поддршкa од Министерство за култура на Република Северна Македонија. Во нивниот изведувачки опус може да се најдат композиции од сите временски епохи. Вечерва на изведувачката програма се дела од Ј. Брамс, Л. Фаренк, Трајко Прокопиев и други.

Можеби ќе ве интересира: