Реклама

Почина македонскиот актер битолчанецот Митко Апостоловски

Македонскиот актер Митко Апостоловски почина на 67 годишна возраст.

Zito baner

Неговиот колега Петар Горко преку социјалната мрежа Фејсбук се прости од него.

Agria

– Почивај во мир, колега, пријателе, прекрасен човеку. Неизмерна загуба чувствувам. Нека ти е вечен споменот, напиша Горко.

Митко Апостоловски е роден во Битола на 7 март 1955. Дипломирал на Вишата музичка школа во Скопје (Отсек за драмски глумци). Работел во Народниот театар во Битола (1973 — 1974) и во Народниот театар во Куманово (1980 — 1995).

Можеби ќе ве интересира: