сабота, 3 декември, 2022
Реклама

Софија најави масовно тестирање на граѓаните за Ковид 19

Во соседна Бугарија се потврдени 735 случаи на заразени со коронавирус, соопшти националнато координативно тело
на редовната утринска конференција за новинари. Само во последните 24 часа се регистрирани 40 нови случаи, од кои
14 од нив се во болница.

Досега се регистрирани 105 лица кои се излечени, а 36 се починати. Жариштето на заразата е во Јамбол на југот од земјата.

Agria

Инаку министерот за здравство Кирил Ананиев најави масовно тестирање на бугарските граѓани за коронавирус со цел да се спречи заразата.