Реклама

Три велешки фирми во првите 100 по добивка во Македонија за 2021-та година

Markart pogon1

Порталот Пари во соработка со платформата за бонитетни информации БизнисМрежа.мк, трета година по ред, Ви ја претставува листата „100 Најголеми“ компании по добивка во Македонија за 2021-та година. На листа се најдоа и три велешки фирми.

Zito baner

На 41 место на листата се најде ДМАРКАРТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ, која пријавила рат на добивката од 278 % за разлика од минатата година или вкупно добивка од 4,126,092 евра. Во 2020 година фирмата била рангирана на 171 место.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Втора велешка фирма која се најде на листата е „БРАКО ДОО“ Велес. таа се најде на 71 место со остварена добивка од 2,615,243 евра, или за 333 % поголема од ланската година. Во 2020 година фирмата била рангирана на 302 место.

„УНИ АГРО увоз-извоз ДОО“ Велес е третата велешка фирма која се најде на листата. Таа има пад од 17 места за разлика од 2020 година кога била на 78 место. Во 2021 година пријавила 2,118,838 евра или 9 % повеќе од 2020 година.

Целиот текст пожете да го прочитате на следниот линк.

Можеби ќе ве интересира: