Реклама

Апелација потврди, Пале Иловска останува на слобода

Pale Pavlinka Ilioska

Скопскиот Апелационен суд ја потврди ослободителната пресуда за велешанката Павлинка Пале Иловска, која лани со нож го усмрти нејзиниот насилен партнер, полицаец од Велес. Таа беше обвинета за кривично дело убиство во миг. Иако обвинителството поднесе жалба и бараше Илиовска да биде казнета, сепак, Апелација ја потврди пресудата донесена од судијката Габриела Гајдова. Со ова, Илиовска, е целосно ослободена од вина, а пресудата е конечна.

Содржината продолжува под рекламата

Zito baner

Велешкиот суд донесе ослободителна пресуда, по што Основното јавно обвинителство Велес се жалеше до Апелација барајќи пресудата да се укине и предметот да се врати на повторно судење поради погрешно утврдена фактичка состојба.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Илкоска, која била жртва на семејно насилство од партнерот со кого живеела во вонбрачна заедница, се гонеше за убиство во миг кое се случило кога таа во самоодбрана му нанела рана со нож на партнерот во септември 2021 година.

Можеби ќе ве интересира: