Реклама

На првата крводарителска акција во Чашка годинава, собрани 29 крвни единици

Општинската Организација на Црвен крст од Велес заедно со медицинска екипа на Институтот за трансфузиона медицина од Скопје денеска изведе акција за доброволно крводаруање во Чашка.

Содржината продолжува под рекламата

Zito baner

На првата крводарителска акција во Чашка за 2023 година, во големата сала на Основното училиште „Тодор Јанев“ се собраа 29 крвни единици. Дарители беа 24 мажи и пет се жени.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Во реализацијата учество зедоа три волонтери на Црвен крст.

Можеби ќе ве интересира: