Реклама

(ФОТО) Велешката компанија Брако со инвестиција од 300.000 евра за модерна хала каде што ќе се изведуваат заварувачките работи

Brako hala nova zavaruvaci

Пуштена е во употреба целосно реновираната хала за заварување во БРАКО, инвестиција од околу 300 илјади евра, со што продолжува модернизацијата на производствените погони во фабриката.

Zito baner

Реновирањето на халата, која е со површина од над 2400 m² траеше над 2 месеци, а како дел од модернизацијата поставена е и фотоволтаична електрична централа на кровот на објектот.

Agria
Brako hala nova zavaruvaci

„Халата за заварување сега е практично нов објект.  Со ваквите инфраструктурните проекти значајно се подобруваат условите за работа и се зголемува задоволството на вработените, со што се зголемува ефикасноста во работењето”, велат во еден глас инженерите Дамјан Цветковски и Благој Филџанов кои беа задолжени за реализација на проектот.

Brako hala nova zavaruvaci
Brako hala nova zavaruvaci

БРАКО продолжува со инвестициите во модернизација на производните процеси, во тек се уште неколку инфраструктурни проекти, од кои најзначаен е изградбата на новата хала за производство на возилата за одржување на хигиена, со вкупна површина од 4.500 m² и вредност од околу 2,5 милиони евра.

Можеби ќе ве интересира: