Реклама

Дојави за бомби во 39 училишта во Скопје

Bombi ucilista Skopje Fevruari

И денеска пристигнаа закани за експлозивни направи на адресите на повеќе училишта во Скопје. Според полицијата, испразнети се 21 средно и 18 основни училишта во главниот град во државата.

Содржината продолжува под рекламата

Како што соопшти МВР, по добиените пријави, полицијата презема мерки за безбедно евакуирање на објектите и во тек се антитерористички проверки и се преземаат мерки за расчистување на случаите.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Вчера имаше дојави во 32 основни и средни училишта во Скопје и Прилеп, како и во Основниот суд во Охрид. По извршените проверки се покажа дека сите овие закани се лажни.

Министерството за образование веќе препорача во случај на нови пријави да се организира онлајн настава за учениците откако ќе се вратат во своите домови.

Можеби ќе ве интересира: