Реклама

Веќе станува секојдневие, повторно дојави за бомби во неколку училишта

Policija oznaka

Закана со бомба утрово примија некои училишта во Скопје. Во тек е евакуација на учениците, наставниците и вработените во скопската гимназија „Никола Карев“,  Заканата за поставен експлоизив во објектот  е примена на службениот мејл на училиштето, по што веднаш се алармирани наставниците безбедно со децата да излезат од училишната зграда и е пријавено во полиција.

Zito baner

И вчера, како и завчера, како и претходната недела, и како што често се случува во изминатите четири месеци, голем број училишта во Скопје, а повремено и во внатрешноста добиваат закани за поставени бомби, по што се активираат специјализираните тимови на МВР за откривање и демонторање на експолив кои вршат проверки во секој објект од каде што има пријава.

Agria

Сите досегашни пријави покажаа дека заканувачите си поигруваат и испраќаат лажни закани.

Можеби ќе ве интересира: