Како да го научите детето да му се спротивстави на врсникот кој го малтретира?

Денес сѐ почесто се зборува за горливиот проблем со врсничкото насилство меѓу децата и младите. Вербалното или физичкото малтретирање кое трае долго може да остави длабоки емоционални последици по здравјето на детето, но и да доведе до сериозни повреди. Ако вашето дете е жртва на злоупотреба од врсници, психолозите велат дека како родител треба да … Продолжи со читање Како да го научите детето да му се спротивстави на врсникот кој го малтретира?