Реклама

(ФОТО) Пионерите на Боречкиот клуб Борец на Државно првенство во Кочани

Barci drzavno prvenstvo Kocani

Во салата „Сашо Лазарев – Чапо“ во Кочани денес се одржува Државното првенство во борење слободен стил и борење за жени – пионери и пионерки.

Содржината продолжува под рекламата

Zito baner

И покрај лошата финансиска состојба на клубот, Боречкиот клуб Борец потпомогнати од малку пријатели во делот на логистика, смогнаа сили да учествуваат на Државното првенство. Од клубот се надеваат дека стопанствениците ќе имаат слух да му помогнат на БК Борец во овие тешки времиња.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Организацијата е на Боречката Федерација на Македонија а со техничка организација на БК „Спартак“ од Кочани. Право на настап имаат борачи родени 2008 и 2009 година кои  се регистрирани со право на настап во 2023 година.

Можеби ќе ве интересира: