Реклама

Врховниот суд ги одби барањата за преиспитување на пресудата за случајот „Јавна соба“

Javna soba

Советот за казниви дела при Врховниот суд одлучуваше по поднесените барања за вонредно преиспитување на правосилна пресуда по предметот познат во јавноста како „Јавна соба“.

„Советот за казниви дела при Врховниот суд на Република Северна Македонија донесе пресуда Квп 2. бр. 23/2023, со која барањата за вонредно преиспитување на правосилната пресуда на Основниот кривичен суд Скопје К. бр. 1851/21 од 11.3.2022 година и пресудата на Апелациониот суд Скопје КЖ. бр. 588/22 од 24.11.2022 година ги одби како неосновани“, велат од Врховниот суд.

Agria

Во овој случај жртви на „Јавна соба“ на „Телеграм“ во 2020 година беа девојки, каде што со прикриен идентитет членовите разменуваа телефонски броеви и експлицитни фотографии. По згаснувањето на оваа група, други лица основаа друга група со истото име, кое функционира долго време. И во неа се споделуваа броеви од жени и девојки, но и нивни разголени фотографии.

Moжеби ќе ве интересира: