Реклама

(ВИДЕО) Како изгледа самотестирање на Ковид 19

Мат Хенкок, министерот за здравство на Велика Британија, денеска објави дека во нивната земја е достигнат зенитот за направени тестови за коронавирусот. Во оваа бројка спаѓаат и оние граѓани кои не се во ризичната група, кои не се хоспитализирани и не се постари од 65 години со симптоми на коронавирусот.

Zito baner

Еден од начините е процесот на земање брис да го направат сами во центрите до кои пристапуваат со автомобил и воопшто не излегуваат. Во Велика Британија сега можат да се тестираат сите граѓани.

Agria

Би-би-си објави видео во кое жена ја објаснува целата процедура на зимање брис. Со ракавици, се зема брис од грлото и носот, кој се затвора во епруветата, која потоа се дезинфицира, се става налепница со основните податоци на тестираниот и се става во специјален контејнер.