Реклама

Коронавирус се појави меѓу вработени на позната велешка компанија

Коронавирус се појавил меѓу вработените на позната велешка компанија, која вработува поголем број работници. Најмалку еден вработен од компанијата е позитивен на тестот. Нему резултатите му стигнале вчера, но на работа не доаѓал од средата.

Zito baner

Центарот за јавно здравје синоќа го информирал раководството на компанијата за позитиниот резултат на тестот на вработениот, а на работниците кои имале контакти со него, веднаш им издал решенија за 14-дневен карантин.

Agria

Од компанијата велат дека будно ја следат состојбата и дека веднаш ги презеле сите мерки за да не се дозволи евентуално ширење на заразата.

Во последните четири дена во Велес се регистрирани 24 случаи на заразени со коронавирус. Најголемиот број од нив се од кластер поврзан со велешка конфекција.