недела, 4 декември, 2022
Реклама

Грција ги отвори плажите за оваа летна сезона

Повеќе од 500 организирани плажи беа отворени за јавноста во текот на викендов, што се совпадна со првиот топлотен бран во годината, бидејќи Грција ги олабави ограничувањата наметнати за да го спречи ширењето на коронавирусот.

Дозволени се само 40 лица на 1.000 квадратни метри, додека чадорите треба да бидат оддалечени 4 метри еден од друг. Вработените на лице место мора да ги дезинфицираат лежалките откако секој гостин ќе замине.

Agria