Реклама

Еден заразен велешанец со коронавирус во последните 24 часа

Infektivno Veles

Еден заразен велешанец со коронавирус е регистриран во последните 24 часа. Тој се тестирал во лабораторија во Скопје. Тој е 126-тиот заразен велешанец од почетокот на епидемијата кај нас.

Zito baner

Новите заразени се од познати кластери, а доаѓаат од полициската Единица за брзо распоредување и фабриката за автобуси Ван Хол. Според градоначалникот на Велес Аце Коцевски, состојбата е под контрола, здравствените власти ги знаат и ги следат кластерите од каде што доаѓаат заразените.

Agria