Реклама

(ВИДЕО) Велешките пожарникари спасуваа мачка заглавена на бандера

macka zaglavena

Велешката противпожарна единица утрово имаше несекојдневна акција на спасување. Граѓани пријавиле дека на улица „Кумановска“ позади „Мишелинко“ од утрово околу 7 часот мачка, која најверојатно се заглавила помеѓу жиците, не можела да слезе. Граѓаните неуспешно се обидувале да и помогнат, па се јавиле кај пожарникарите, кои стигнале веднаш. Откако и ги одглавиле нозете од жиците, мачката успеа да се спушти по бандерата.

Zito baner

Освен за луѓе и имот, неретко пожарникарите учествуваат во акции за спасување и на животни во невојла. Во продолжение, погледнете ја акцијата за спасување, која на својота фејсбук страница ја објави Здружението за заштита на животните „Гласот на животните“ од Велес.

Agria