Реклама

Повторно се зголемуваат продажните цени на горивата

benzin

Регулаторната Комисија за Енергетика ги објави новите максимални цени на горивата кои се зголемуваат за 2.50, односно 3.00 денари.

Zito baner

Во согласност со методологијата која РКЕ ја користи за пресметка на максималните цени на горивата, од вечерва на полноќ малопродажните цени се зголемуваат во просек за 8.50%.

Agria

Цената на ЕУРОСУПЕР-95 се зголемува за 3.00 денари и еден литар 95-октански бензин ќе чини 57.50 денари.

Цената на ЕУРОСУПЕР-98 се зголемува за 2.50 денари и еден литар 98-октански бензин ќе чини 59.50 денари.

Цената на ЕУРОДИЗЕЛ горивото исто така се зголемува за 2.50 денар, па еден литар дизел гориво од вечерва на полноќ ќе чини 49.50 денари.

Новите цени стапуваат на сила вечерва на полноќ.