Реклама

(ВИДЕО ИНТЕРВЈУ) Стојановски: Центарот на Македонија кој се наоѓа во општина Чашка, освен туристичка, ќе има и научна функција

Goran Stojanovski 2

Географскиот центар на Македонија, кој се наоѓа во општина Чашка, во близина на селото Долно Врановци ќе го направиме Г-точка, на која ќе се постави опрема преку која што гоеметрите низ целата земја ќе се ориентираат преку неа. Со тоа, грешките во катастарските премери ќе се сметаат во сантиметри. Ова го најави градоначалникот на општина Чашка, Горан Стојановски во интервју за Батали.нет.

Zito baner
Goran Stojanovski 1

Тој рече дека во последните три години комплетно е сменет ликот на општината, во коај се вложени преку пет милиони евра и асфалтирани се локални и регионални патишта. Стојановски зборува и за изградбата на регионалниот пат Богомила – Гостиражни, преку кој општина Чашка ќе се поврзе со општина Долнени, а со тоа и со Прилеп, проект кој може да донесе огромен економски бенефит за Чашка.

Agria

Стојановски зборува и за туристичките потенцијали на општината, но и за рехабилитација на хотелот Горно Врановци.

Погледнете го интервјуто:

Прв дел:

Втор дел: