Реклама

Фактор: Голем е денешниот број на зарени со коронавирус!

Infektivna klinika Skopje naslovna

Во последното деноноќие бројот на заразени повторно се зголеми, објави порталот Фактор. Порталот пишува дека од Комисијата за заразни болести која се уште држи состанок, потврдиле дека бројот на нови позитивни случаи на Ковид-19 изнесува 58.

Велат зголемувањето на бројот на нови заразени пациенти можело и да се очекува, особено по укинувањето на рестриктивните мерки.

Agria

Инаку, најголемиот број новозаразени се од веќе вчера споменатите скопски општини, Сарај, Чаир, Бутел.